Compania producatoare le ofera utilizatorilor sansa de a testa noul sistem de operare, care va fi lansat la toamna.

Compania Microsoft a adus la Mobile World Congress de la Barcelona noul Windows 8, care va fi lansat la toamna. Sistemul de operare poate fi descarcat si acum testat de utilizatorii. Windows 8 este cea mai importanta versiune a sistemului de operare dupa cea lansata in ‘95, potrivit presedintelui diviziei Windows a grupului, Steve Sinofsky.

Windows 8 vine in doua variante, una destinata utilizatorilor de PC-uri si laptop-uri, si o alta pentru tablete si smartphone-uri. Ambele sunt complet diferite fata de ce a realizat compania pana acum.

"Windows 8 este o schimbare de generatie pentru sistemul de operare Windows, in privinta designului, functionalitatii si implementarii", a spus Sinofsky.

El a mai declarat ca Microsoft s-a asigurat ca utilizatorii care folosesc Windows pe un smartphone, tableta sau laptop nu vor avea probleme la trecerea de la un aparat la altul. "Exista prea multe diferente intre tablete si smartphone-uri. Windows 8 face utilizarea acestora mai usoara", a spus Sinofsky.

Julie Larson-Green, sefa de design pentru Windows 8, a prezentat noul soft pe o tableta Samsung, afirmand ca s-a vrut ca interactiunea cu sistemul de operare sa fie rapida si fluida.

Noua interfata, care arata la fel cu cea utilizata de Microsoft la Windows Phone, consta in butoane animate, patrate, numite Metro, care contin informatii din conturile de pe Web, precum Facebook, Twitter si Skydrive, sistemul Microsoft de stocare cloud.

Larson-Green a explicat ca mai multe aplicatii vor fi instalate in Windows 8, inclusiv Xbox Live, Internet Explorer si un player pentru video si muzica, prin care utilizatorii pot cumpara si viziona continut.

Pentru utilizatorii care prefera interfata originala a Windows, exista o aplicatie care elimina butoanele animate.

Potrivit dailymail, cei care vor cumpara dispozitive mobile cu Windows 8 vor primi gratuit pachetul Office, care contine editorul de texte Word, dar si Excel, PowerPoint si celelalte programe din suita.

Windows 8 poate fi descarcat gratuit de catre cei care doresc sa il testeze de aici.

Share articol: