S-a intamplat la San Francisco, unde a fost lansata noua tableta a celei mai profitabile companii de tehnologie din lume.

Razvan Baraitaru, un roman nascut in Cernavoda, a fost invitat sa prezinte jocul pe care l-a conceput impreuna cu echipa sa de romani pentru noul iPad.

Este inca o demonstratie ca in Romania IT-ul este un domeniu inca neexploatat, cu oameni bine pregatiti, dar apreciati mai mult in afara tarii.

Razvan Baraitaru a fost invitat pe scena chiar de James Shelton, seful departamentului care se ocupa de designul jocurilor Apple. A fost acolo in numele companiei din romania care a creat special pentru noul iPad jocul SkyGamblers - Air Supremacy.

La acest joc complex lucreaza 12 romani, specialisti in IT si design, care au muncit intens mai bine de un an. Si acum aproape 50 de persoane calificate testeaza noua aplicatie si pun la punct ultimele detalii.

IT-ul romanesc nu e la prima performanta, iar rezultatele incep sa se vada de pe bancile scolii. In romania sunt multi tineri pasionati de IT. Avem scoli foarte bune care ii pregatesc, dar putine. Din cauza asta multi aleg sa-si termine studiile in strainatate si tot acolo ramn sa lucreze.

O campanie a Ziarului Financiar arata ca anul trecut peste 3000 de tineri au terminat facultati specializate in IT, iar numarul angajatilor in acest domeniu a crescut fata de 2008 cu 7%. Iar asta se intampla pentru ca statul nu pare interesat sa investeasca in IT, desi in ultimii 3 ai a fost singurul domeniu in care s-au facut angajari masive.

Demonstratii in avanpremiera cu jocul romanesc apreciat de Apple veti putea urmari luni dimineata la ILIKE IT, la Pro TV.

Sursa: StirilePROTV

Share articol: