Totusi, castigurile au fost mai mari pentru magazinul de aplicatii al celor de la Apple.

Numarul de smartphone-uri Android l-a depasit de mai multa vreme pe cel al terminalelor cu iOS, tocmai de aceea era normal ca numarul aplicatiilor descarcate prin GooglePlay sa fie mai mare decat al celor cerute prin AppStore. Daca magazinul Android are un avand de 10% in fata celui Apple, compania co-fondata de Steve Jobs se poate lauda ca a castigat de 2,3 or mai multi bani decat Google.

Apple sustine ca numarul de aplicatii descarcate pana pe 7 ianuarie 2013 a fost de 40 de miliarde, iar pe 16 mai a ajuns la 50 de miliarde. Aceasta inseamna ca AppStore functioneaza cu "viteza" de 2,5 miliarde aplicatii descarcate pe luna.

In materie de castiguri, companiile de cercetare sustin ca Apple ar fi castigat 2,1 miliarde de dolari in trimestrul II al acestui an, in timp ce Google s-a bucurat de doar 913 milioane de dolari in aceeasi perioada de timp. Din aceleasi cercetari reiese faptul ca 75% din castigurile AppStore vin din jocuri pentru smartphone-uri si tablete, in timp ce GooglePlay a facut 80% din bani din acelasi tip de aplicatii.
 

Share articol: