Planurile Apple de a utiliza propriile procesoare wireless pentru iPhone-uri s-ar putea să se adeverească în viitorul apropiat. Sursele Bloomberg susțin că Apple nu numai că pregătește primul său modem celular (programat acum pentru prezentare publică la sfârșitul anului 2024 sau începutul anului 2025), dar are în plan și o combinație de cipuri Bluetooth și Wi-Fi pentru a înlocui cipul Broadcom care gestionează aceste sarcini. 

Compania ar lucra, de asemenea, la o continuare care ar urma să combine funcționalitatea Bluetooth, pe cea celulară și Wi-Fi într-un singur design. O astfel de mutare ar putea atât simplifica producția, și ar lăsa mai mult loc liber în structura iPhone-ului. Apple și Qualcomm au refuzat să comenteze zvonurile pentru Bloomberg.

Qualcomm a declarat în noiembrie că se așteaptă la o „contribuție minimă" din partea hardware-ului Apple în anul fiscal 2025.

Deși nu a fost menționat motivul exact al tranziției, nu este un secret că Apple își dorește să aibă și mai mult control asupra produselor sale, pentru a reduce dependența de alte companii.

Nu există încă nicio garanție că lucrurile vor decurge conform acestor informații, dar nu va mai dura mult până când vor apărea în spațiul public și alte detalii. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: