Informațiile despre telefonul pliabil la care lucrează Apple continuă să apară, iar unele dintre ele sunt de-a dreptul uimitoare. 

Într-o aplicație pentru un nou brevet, publicată zilele trecute, Apple dezvăluie o idee pentru un smartphone pliabil care va avea pe display un înveliș ce îi va permite ecranului să se „vindece” singur, să repare zgârieturile și loviturile apărute în timpul utilizării.

Așa cum a detaliat Apple în textul aplicației, conceptul acestui ecran este unul care permite dispozitivului să repare singur, fără ca utilizatorul să intervină manual în acest proces. Teoretic, funcția de auto-vindecare a telefonului plabil s-ar putea activa automat atunci când dispozitivul este pus la încărcat sau după un program pre-determinat, și va utiliza căldura, lumina sau energia electrică pentru a repara stratul protector de deasupra ecranului.

De asemenea, documentul arată că pelicula care va acoperi ecranul ar putea avea un strat cu structură elastică ce își poate pierde și recâștiga forma, în așa fel încât să protejeze continuu componentele sensibile ale telefonului.

Mai multe companii de tehnologie, inclusiv Samsung și Motorola, produc deja diverse tipuri de telefoane pliabile, dar funcționalitatea propusă de Apple ar adăuga o caracteristică unică acestor modele. Mai ales că, așa cum știm deja, primul telefon pliabil al companiei Samsung a avut probleme cu durabilitatea ecranului, fiind chiar întârziat câteva luni, după ce la mai multe unități trimise în review s-au remarcat situații neplăcute referitoare la ecran.

O tehnologie similară de auto-vindecare a mai fost implementată până acum pe cel puțin un telefon – LG G Flex, lansat în 2013. Acesta a avut pe spate un strat protector care ar fi trebuit să repare leziunile minore, precum zgârieturile. Totuși, aceasta nu a fost atât de eficientă, după cum s-a dovedit în urma testelor realizate de jurnaliști.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: