Cablul Lightning, folosit pentru încărcarea și conectarea modelelor de iPhone, a fost lansat de compania americană în anul 2012, când a înlocuit un model mai vechi.

Acum, acest controversat cablu ar putea fi schimbat cu clasicul conector USB-C, folosit de majoritatea producătorilor de gadgeturi.

Informația vine de la analistul Ming-Chi Kuo, care cunoaște foarte bine planurile Apple. Potrivit acestuia, noul iPhone 15, care va fi lansat anul viitor, va avea cu un cablu USB-C, scrie Daily Mail.

Vestea vine după ce Uniunea Europeană a decis să-i oblige pe toți producătorii de smartphone-uri să folosească modelul standard de cablu.

Până acum, Apple a refuzat să renunțe la cablul Lightning, invocând ca argumente cantitatea mare de deșeuri electronice care ar rezulta dintr-o asemenea schimbare și limitarea inovațiilor tehnologice.

În prezent, cablul USB-C este folosit pe unele gadgeturi Apple, cum este noul model de iPad și unele versiuni de MacBook, dar nu și pe iPhone.

Potrivit unei statistici a Comisiei Europene, un cetățean european deține, în medie, trei încărcătoare pentru diferite dispozitive electronice, iar numărul acestor gadgeturi depășește 400 de milioane.

De aceea, autoritățile vor să ia măsuri, pentru ca aceste aparate să poată fi încărcate cu un singur cablu, chiar dacă sunt fabricate de producători diferiți.

Astfel, prin folosirea unui singur tip de cablu pentru toate gadgeturile portabile s-ar reduce cantitatea de deșeuri, iar utilizatorii n-ar mai rămâne cu telefonul descărcat pentru că nu pot găsi un cablu compatibil.
 

Share articol: