iPad Air a fost numita cea mai buna tableta a anului trecut

Expozitia Mobile World Congress de la Barcelona a gazduit si gala Global Mobile Awards, organizata de GSM Association. Nici Samsung si nici Apple, LG, Nokia sau Sony nu au castigat marele titlu. Cel mai bun telefon al anului 2013 a fost HTC One. Peste 175 de analisti, jurnalisti si experti au participat la jurizare, iar termenul limita pentru inscrieri a fost 29 noiembrie 2013.

iPhone 5S si Samsung Galaxy S4 au fost marii perdanti, alaturi de LG G2, Nokia Lumia 1020 si Samsung Galaxy Note 3. Expertii au explicat de ce au ales HTC One: “A fost unul dintre cele mai avansate smartphone-uri din 2013. Designul si interfata au oferit utilizatorilor o experienta diferita, care s-a facut remarcata fata de concurenta”.

Finlandezii au avut totusi o consolare. Nokia 105 a fost numit cel mai bun featurephone sau telefon entry-level, in timp ce Nokia Lumia 520 a primit premiul pentru cel mai bun smartphone low-cost. Si LG a primit un premiu, pentru cel mai inovator producator de device-uri din lume in 2013.

A fost razboi si la categoria “cea mai buna tableta”, unde cele doua iPad-uri lansate de Apple anul trecut (Air si Mini 2), Google Nexus 7 si Sony Xperia Tablet Z s-au infruntat intr-una din cele mai echilibraten lupte. A invins iPad Air, care a primit premiul pentru cea mai buna tableta a anului 2013. Cu un an in urma, acelasi premiu revenise tabletei Nexus. “Am acordat premiul tabletei Apple pentru ca imbina performanta pura cu forma zvelta si atractiva, iar ecosistemul in care functioneaza are un avantaj clar in ceea ce priveste aplicatiile optimizate pentru tablete”, au spus juratii la Barcelona.

Share articol: