Apple Watch a fost, de fapt, elementul central al lansarii de marti, telefoanele iPhone 6 si iPhone 6 Plus fiind prezentare mai mult pe fuga

Apple Watch este produsul care ar putea transforma Apple intr-o companie de fashion, dintr-una de tehnologie. Sau cel putin asta lasa sa se inteleaga gigantul american dupa evenimentul din Cupertino, in care iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost prezentate pe repede inainte, iar ceasului inteligent i-au fost dedicate zeci de minute bune. La aceasta lansare au fost invitati si numerosi ziaristi de fashion.

Apple Watch vine cu un ecran de doua dimensiuni, de 33mm si de 42mm, iar la ambele a fost inclus safirul, care asigura o mai buna rezistenta. Va exista o versiune cu aur de 18 karate, numita Apple Watch Edition, insa pentru cei care nu stau chiar atat de bine cu banii vor fi si versiuni din aluminiu si otel inoxidabil, care poarta numele Apple Watch Sport.

Ceasurile prezentate de Apple vin cu o multime de curele, de toate tipurile, astfel ca pot fi customizate usor. 

Apple Watch este primul produs nou lansat de Apple din 2010 incoace. In cadrul prezentarii, seful Apple, Tim Cook, a declarat ca acesta este "cel mai personal dispozitiv" creat pana acum de companie.

Ecranul intelege diferit atingerile, si stie cand apesi simplu, si cand cu putere, iar aplicatiile vor profita de acesst lucru. Mai mult, utilizatori pot seta singuri ce sa se intample la fiecare tip de apasare. El nu va fi mereu pornit, ci se activeaza cand ridici mana.

Un alt lucru de mentionat este faptul ca Apple Watch are o rotita pe laterale, care poate fi invartita pentru a face zoom pe aplicatia de harti.

La prezentarea de aseara am mai aflat ca Siri s-a imprietenit si cu Apple Watch, careia poti sa ii dictezi intrebari. La fel ca in cazul smartwatch-urilor cu Android, notificarile de pe telefon pot aparea pe Apple Watch.

Ceasul inteligent de la Apple iti monitorizeaza ritmul cardiac, insa atunci cand alergi se foloseste de GPS-ul iPhone-ului pentru a-ti determina pozitia.

Apple a mai spus ca ceasul inteligent va putea fi folosit pentru a face plati.

Noul Apple Watch va fi disponibil la inceputul anului viitor, iar pretul va fi de 350 de dolari in SUA. Pentru a-l folosi, trebui sa ai cel putin iPhone 4S.

Share articol: