"Plimbarea" printre lingourile de aur care cantaresc 13 kg si valoareaza 350.000 de lire sterline, fiecare, este posibila cu smartphone-urile Android si iOS.

Safe-urile bancilor sunt tinute departe de ochii oamenilor de rand in fiecare tara din motive de securitate, fireste, doar una dintre ele, Bank Of England, si-a deschis portile, chiar daca virtual. Cu o aplicatie gratuita disponibila pe AppStore si GooglePlay, oricare "muritor" se poate plimba printre bogatiile Imperiului Britanic, bine ascunse in subsolul cladirii din Threadneedle Street, Londra.

Nu mai putin de 400.000 de lingouri de aur se afla depozitate in safe-urile Bancii Angliei, fiecare cantarind 13 kilograme, valoarea unuia fiind estimata la 350.000 de lire sterline. Pe langa tonele de aur, institutia bancara mai "ascunde" si alte lucruri, printre acestea aflandu-se un mozaic roman descoperit pe locul unde s-a cladit fundatia cladirii.

Banca Angliei a fost fondata in 1684, nationalizata in 1946, redevenita independenta in 1997. Popular este cunoscuta sub numele de "Old Lady", institutia a fost creata dupa modelul Amsterdam Wisselbank, banca olandeza fondata in 1609 care a ajutat la recunoasterea orasului Amsterdam drept unul dintre cele mai mari centre financiare ale lumii.
 

Share articol: