Utilizatorii de smartphone-uri au la dispozitie o noua aplicatie ce ii poate ajuta cand se afla intr-un posibil pericol. Aplicatia poate trimite printr-o simpla apasare mesaje catre 30 de contacte diferite.

Cu ajutorul GPS-ului, destinatarii alertei pot vedea locul in care utilizatorul se afla, si stabili cu exactitate distanta la care se afla.

Alerta de culoare rosie, ii anunta pe cei carora le-a fost trimis mesajul ca te afli intr-un pericol iminent, ca de exemplu, de a fi atacat sau ranit, ceea ce sugereaza ca ai nevoie rapid de ajutor, in timp ce alerta de culoare verde anunta ca esti intr-o situatie neplacuta, ca atunci cand te-ai pierdut.

PanicMe poate fi trimisa catre 30 de persoane si poate fi accesata chiar si de catre politie, care poate verifica apelul cand este anuntata.

Destinatarii sunt anuntati prin telefon cu ajutorul mesajelor pop-up, la intervale regulate, cu un spatiu diferit alocat in functie de culoarea alertei.

Utilizatorii pot descarca o varianta gratuita a aplicatiei, insa aceasta varianta ofera doar butonul de panica verde. Versiunea completa consta 14.99 lire sterline si este valabila timp de un an in Apple Store sau Magazinul GooglePlay.
 

Share articol: