Piata a fost inundata de carduri microSD false.

Un microSD original este cu adevarat spectaculos. Este mic cat o unghie si este capabil sa contina un volum mare de date pe care le poti citi pe telefon, tableta sau calculator.

In schimb, un card contrafacut poate sa-ti provoace daune serioase asupra gadgetului iar diferentele intre ele la prima vedere sunt mici. De exemplu, un card fals poate avea doar 8GB spatiu de stocare desi pe acesta scrie 64GB.

Cea mai rea parte este ca device-urile il pot vedea ca pe un card de 64GB dupa un hack al firmware-ului. Astfel, incercarea de copiere a unor fisiere de capacitate mai mare poate duce la coruperea ireversibila a acestora. In plus, cardurile false microSD sunt lente la scriere si citire si pot afecta performanta unui smartphone, lag sau chiar crash. Daca patesti asta, e bine sa verifici daca ai un card microSD original.

Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru a verifica daca un card este real sau nu este sa intri in Play Store si sa descarci SD Insight. Este o aplicatie care ofera detalii despre cardul microSD de pe telefon. Cardurile reale vor avea toate datele, inclusiv numele producatorului. Cele false nu vor avea trecut vreun producator..

Vezi in galeria foto cum poti face diferenta dintre un card real si unul fals (in poza principala, cel real este cel de sus)

Share articol: