Unii analisti sustin ca produsele Apple nu vor mai fi la fel de dorite. Altii, dimpotriva, cred ca interesul publicului va creste. Vezi motivele celor doua tabere.

Decizia lui Steve Jobs de a demisiona din cauza problemelor de sanatate imparte lumea. Unii analisti sustin ca produsele companiei, intre care iPhone, iPad si Mac-urile, vor scadea in vanzari, in timp ce altii cred ca tocmai anuntul lui Jobs va face ca aceste gadget-uri sa fie tot mai dorite si mai apreciate.

Ambele tabere vin cu argumente solide. Cei care vad demisia lui Jobs drept o ingropare a companiei, se bazeaza pe reactia burselor. Actiunile Apple listate la Frankfurt au deschis in scadere cu 5,6%. In SUA, decizia a surprins investitorii, iar actiunile, revenite la tranzactionare la ora 18:55 la New York, au cazut cu 7% in sesiunea tranzactiilor electronice de seara.

Ce ar mai fi Apple fara Steve Jobs, omul care se confunda cu imaginea marii companii, un vizionar, un entuziast, un model pentru fanii produselor pe care le promoveaza cu atata energie in ciuda problemelor de sanatate care de multe ori aproape ca l-au pus la pamant. Compania va fi condusa de Tim Cook, dupa cum a anuntat Jobs. Vezi cine e Tim Cook, noul director de la Apple.

Steve Jobs le vindea oamenilor nu doar niste gadget-uri cu design atractiv si tehnologie de ultima ora, care reuseau sa bata tot ce era pe piata. Steve Jobs le vindea si propria lui poveste de viata. Aceea a unui om care a pornit fara prea multe sanse in viata, dar care a ajuns sa cucereasca lumea. Parintii lui biologici, un student sirian si o studenta din America l-au dat spre adoptie. A ajuns intr-o familie simpla, tatal lui fiind mecanic si mama contabila. A pornit de foarte jos si a ajuns sa conduca cea mai mare companie din IT din lume.

Pentru altii, demisia lui Jobs nu va schimba prea multe. El va ramane imaginea Apple, iar compania va fi condusa de cel care oricum a facut asta pana acum, Tim Cook. Asadar, lumea merge inainte.

Scrisoarea lui Jobs vine intr-un moment in care toata lumea asteapta cu nerabdarea lanseara lui iPhone 5, lansare care se va produce in perioada septembrie-octombrie, potrivit celor mai recente zvonuri. Decizia lui Jobs n-ar face decat sa creasca vanzarile gadget-ului. Impresionati de starea sanatii idolului lor, fanii Apple din toata lumea se vor inghesui sa cumpere si nu-si vor pierde deloc increderea in produsele companiei. Asa ca iPhone-ul, iPad-ul si toate celelalte ar putea inregistra vanzari mai mari.

Care dintre cele doua scenarii se va produce, vom vedea. Retragerea lui ramane totusi o certitudine. Pentru Steve Jobs insa toate lucrurile se intampla in viata cu un scop, spunea el, si tot ce trebuie sa facem e sa conectam evenimentele ca sa avem o imagine completa. 

Citeste si:

iPhone 5 iti poate salva viata! Te va avertiza inainte de un cutremur

iPhone 5 se pregateste de lansare. Vezi data exacta si de unde il poti cumpara deja!

iPhone 5 va avea concurenta serioasa dupa lansare

Share articol: