În prima jumătate a anului 2020 a existat un telefon care s-a diferențiat puternic din punctul de vedere al vânzărilor, reușind să devanseze categoric toate celelalte modele de pe piață. 

Este vorba despre iPhone 11, după cum arată firma de analiză Omdia, care a publicat recent lista celor mai bine vândute smartphone-uril la nivel global în prima jumătate a lui 2020.

iPhone 11 are un preț mai avantajos decât seria iPhone 11 Pro, dar utilizează aceleași procesor puternic Apple A13 Bionic, având și aceeași cameră principală și un senzor ultra-wide identic cu cel de pe modelele Pro.

Astfel, vânzările pentru acest telefon au atins până acum 37,7 milioane de unități, replicând, practic, succesul de anul trecut al lui iPhone XR, dar la o scară mai mare. În același interval al anului trecut, acesta din urmă era, de asemenea, cel mai popular model din lume, cu 26,9 milioane de unități vândute.

Și mai interesant este faptul că Apple are cinci modele de iPhone-uri în top 10 cele mai vândute telefoane ale anului. De exemplu, iPhone SE (2020) a ajuns la 8,7 milioane de unități vândute până la finalul lunii iunie, deși a fost lansat abia în aprilie, și se află pe locul 5.

Alte detalii care merită menționate se referă la faptul că niciun flagship Android nu a fost suficient de bine vândut pentru a intra în top 10. Pe locul doi se află modelul mid-range Samsung Galaxy A51, care a fost cumpărat de 11,4 milioane de ori, o diferență mai mult decât triplă față de cifrele iPhone 11.

Pe locul trei se află Xiaomi, datorită telefoanelor Redmi, care s-au vândut și ele foarte bine. Redmi Note 8 s-a vândut în 11 milioane de unități, iar Redmi Note 8 Pro a ajuns și el la 10,2 milioane de telefoane vândute. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: