Bitdefender relanseaza programul de securitate retras de Apple din AppStore. GALERIE FOTO

Clueful, aplicatia romaneasca ce ajuta posesorii de iPhone sa recunoasca aplicatiile ce incalca intimitatea, se intoarce. Clueful – ’the web app’ este o platforma web ce emuleaza aplicatia lansata initial pe sistemul de operare iOS si retrasa din App Store, in urma deciziei Apple. Bitdefender confirma astfel intentia de a-si extinde portofoliul de produse pentru monitorizarea privilegiilor aplicatiilor. 

Disponibil gratuit pe cluefulapp.com, noul Clueful adauga functionalitati extinse, utilizatorii putand sa verifice gratuit online, toate privilegiile aplicatiilor pe care le au deja pe iPhone sau pe care intentioneaza sa le instaleze. Astfel vor putea fi identificate soft-urile neglijente cu parolele sau cu datele de autentificare, cele care urmaresc nemotivat locatia posesorilor de iPhone, citesc si utilizeaza lista de contacte sau calendarul ori epuizeaza bateria telefonului. De asemenea, utilizatorii vor putea sti dinainte ce aplicatii le afiseaza reclame si care le monitorizeaza comportamentul de utilizare a telefonului. 

In afara de informatiile disponibile pe site, utilizatorii pot adauga comentarii despre experienta proprie cu programele software dezvoltate pentru iPhone. 

"iPhone-ul este un dispozitiv extrem de personal, pentru ca stocheaza volume foarte mari de informatii private valoroase pentru cei care stiu sa le monetizeze", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Researcher la Bitdefender. "O aplicatie cu facilitatile Clueful este mult prea utila si furnizeaza informatii mult prea importante pentru utilizator a sta departe de public. Vom reveni curand si cu alte vesti legate de Clueful", a mai adaugat Catalin Cosoi. 

Bitdefender va continua sa lucreze cu Apple pentru a aduce aplicatia Clueful initiala din nou in App Store.

Share articol: