Producătorii de telefoane au încercat să elimine camerele de selfie incomode fie prin ascunderea lor sub ecran, fie prin mecanisme de pop-up, dar Oppo ar putea veni cu o soluție nemaiîntâlnită.

Potrivit „91Mobiles”, Oppo este în proces de patentare a unui modul foto detașabil pentru telefoanele mobile. Așadar, dacă utilizatorul vrea să-și facă un selfie sau dacă dorește să realizeze o fotografie cât mai bună, trebuie doar să îndepărteze sistemul foto de pe spatele dispozitivului și să-l întrepte către subiectul imaginii.

Modulul pare să aibă două camere, dar și compatibilitate USB-C, NFC, Wi-Fi și Bluetooth. Deloc surprinzător, o baterie litiu-ion va alimenta „extensia” pe parcursul utilizării. Nu e sigur încă dacă două module vor putea fi combinate pe același dispozitiv, însă această idee poate duce la posibilitatea de a înlocui camerele telefonului mobil fără a fi nevoie de schimbarea întregului dispozitiv.

Deocamdată, proiectul se află la stadiul de patent și nimeni nu poate garanta că Oppo o să și construiască un asemenea telefon. De fapt, compania a mizat pentru modelul Find X2 Pro pe un sistem mai convențional și nu pe camera pop-up pe care am văzut-o la iterația anterioară, Find X. De asemenea, compania a anunțat de curând și că lucrează la un concept de telefon cu ecran rulabil și nu se ferește deloc de idei exotice, care par aproape niște experimente.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


Share articol: