iPhone 14 și iPhone 14 Plus au înregistrat rezultate „proaste" la precomandă, ceea ce indică faptul că este posibil ca strategia Apple pentru cele două noi modele standard să fie un eșec, arată analistul Apple, Ming-Chi Kuo.

În cea mai recentă postare a sa de pe Medium, Kuo a explicat că iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max au înregistrat rezultate „neutre" și cel mult „bune" la precomandă, în comparație cu iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Timpii de așteptare pentru livrare de peste patru săptămâni pot indica o cerere bună pentru noile dispozitive high-end. Se pare că este „neclar" dacă Apple va crește previziunile de livrare a modelelor sale Pro, dar există o șansă tot mai mare ca acestea să arate o reducere a comenzilor de iPhone 14 și iPhone 14 Plus, care reprezintă în prezent aproximativ 45% din livrările întregii game.

Se așteaptă ca iPhone 14 și iPhone 14 Plus să fie în stoc în retail la datele lor de lansare, lucru care reflectă cererea destul de slabă. În situația actuală, Kuo spune că rezultatele precomenzilor pentru iPhone 14 și iPhone 14 Plus sunt mai puțin performante decât ale celei de-a treia generații de iPhone SE și ale iPhone 13 mini. El a precizat că Apple a redus comenzile atât pentru a treia generație de iPhone SE, cât și pentru iPhone 13 mini în prima jumătate a anului 2022, din cauza cererii scăzute.

În cazul în care cererea pentru cele două modele standard nu se îmbunătățește, Apple ar putea reduce comenzile pentru iPhone 14 și iPhone 14 Plus încă din noiembrie. Furnizorii care nu sunt beneficiarii majori ai modelelor iPhone 14 Pro de la Apple vor vedea, ca urmare, începutul scăderii veniturilor în septembrie și octombrie.

Pentru iPhone 14 Plus, în special, „rezultatul precomenzilor este semnificativ mai mic decât se aștepta compania, spune Kuo. Fiind un model care înlocuiește efectiv factorul de formă „mini" în cea mai recentă gamă de iPhone, dimensiunile ecranului de 6,1 inchi și 6,7 inchi fiind acum singurele opțiuni, Kuo a declarat că „strategia de segmentare a produselor Apple pentru modelele standard eșuează în acest an".

Toate cele patru modele iPhone 14 au fost anunțate de Apple recent și sunt disponibile pentru precomandă din 9 septembrie. iPhone 14, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max urmează să fie lansate oficial vineri, 16 septembrie, iar iPhone 14 Plus va fi lansat vineri, 7 octombrie.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: