Apple ar putea să nu-și atingă obiectivul de producție pentru modelele sale emblematice iPhone 14 Pro, companiei lipsindu-i aproape 6 milioane de unități la nivel mondial, a anunțat luni Bloomberg, după ce muncitorii de la cea mai mare fabrică de iPhone din lume din Zhengzhou, China, au protestat față de întârzierea plății bonusurilor și de condițiile de trai precare cauzate de restricțiile stricte ale Chinei atunci când vine vorba de răspândirea Covid.

Potrivit Bloomberg, dimensiunea exactă a deficitului rămâne încă neclară și va depinde probabil de capacitatea producătorului Foxconn de a angaja suficienți muncitori pentru linia de asamblare a iPhone pentru a ține pasul cu obiectivele de producție.

La începutul acestei luni, Apple și-a redus ținta de producție pentru iPhone 14 cu 3 milioane de unități, din cauza întreruperilor produse de pandemie la fabrica Foxconn, iar acum această cifră a fost revizuită a doua oară, adaugă raportul.

Muncitorii de la fabrica Foxconn din Zhengzhou - denumită uneori „orașul iPhone" - au fost forțați să locuiască doar acolo, având voie să se deplaseze exclusiv către dormitoarele lor, din cauza măsurilor dedicate reducerii răspândirii Covid impuse în oraș.

În timp ce vânzările de iPhone 14 și 14 Plus, mai ieftine, au încetinit, iPhone 14 Pro și Pro Max, mai scumpe, au continuat să rămână la mare căutare în Statele Unite, adaugă raportul.

În timp ce compania și-a diversificat linia de producție prin fabricarea unora dintre dispozitivele sale în India și Vietnam, aproape toate modelele sale emblematice iPhone 14 Pro sunt fabricate în fabrica din Zhengzhou, arată Forbes. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: