Apple n-a anticipat un număr atât de mare de comenzi și nu are suficiente unități pe stoc.

Numărul de comenzi pentru cele două versiuni premium (iPhone 14 Pro și 14 Pro Mac) va depăși cu mult stocul disponibil, astfel încât fanii care au comandat cele două modele vor primi noile gadgeturi abia în luna noiembrie.

Deși lansarea pe piață este programată pentru data de 7 octombrie, multe precomenzi vor ajunge la clienți abia între 3 și 10 noiembrie.

Experții estimează că modelele mai scumpe, iPhone 14 Pro și Pro Max, vor fi cele mai solicitate datorită specificaților deosebite, în timp ce modelul standard, iPhone 14, nu impresionează prin nimic deosebit.

Prețul de pornire pentru iPhone 14 Pro este de 999 dolari, iar pentru 14 Pro Max este de 1099 dolari. Aceste două versiuni vor genera aproximativ 85% din totalul vânzărilor, estimează Apple.

Totuși, furnizorii nu au putut asigura un număr suficient de unități, care să țină pasul cu uriașa cerere înregistrată deja.

Succesul celor două modele poate fi explicat printr-o serie de îmbunătățiri cu care vin acestea: camera foto mai bună (de 48MP), posibilitate de personalizare pentru Lock Screen, funcție Dynamic Island și opțiune always-on display, care permite vizualizarea notificărilor de pe ecran chiar și când telefonul este în modul standby.

Anul acesta poate fi observată o schimbare în preferințele fanilor Apple. Modelul de bază, iPhone 14, nu atrage deocamdată prea multe comenzi, în timp ce modelele premium (Pro) se bucură deja de o cerere mai mare comparativ cu versiunile anterioare iPhone 13 Pro și 13 Pro Max.

Share articol: