Compania Foxconn recunoaste acuzatiile din presa de incalcare a legislatiei muncii din China

Foxconn Technology Group, cel mai mare producator si furnizor de componente electronice din lume pentru companii precum Apple, Samsung sau Microsoft, a recunoscut faptul ca tineri de 14 ani au lucrat la una dintre fabricile din China.

"O ancheta interna realizata de compania noastra a confirmat stirile din presa chineza, conform carora o parte dintre angajati, ce au participat la un program de intership de scurta durata, au avut sub varsta legala de 16 ani", se arata intr-un comunicat Foxconn. "Nu este doar o incalcare a legislatiei muncii din China, este si o incalcare a politicilor Foxconn", au mai adaugat  reprezentantii companiei.

Minorii au lucrat aproximativ trei saptamani in fabrica din Yantai, provincia Shandong. Acestia au reprezentat 2,7% dintr-un total de 1,2 milioane angajati de la Foxconn.

Acesta este un nou incident dintr-o serie de probleme ce apar constant la Foxconn. La inceputul acestei luni muncitorii au intrerupt lucrul la fabrica din Zhengzhou. Compania a negat existenta protestului, insa a recunoscut ca au existat neintelegeri la una dintre liniile de productie.

Si la fabrica din Taiyuan au fost probleme. Muncitorii au incetat munca pentru o zi, in urma unei incaiereri ce s-a terminat cu trimiterea a 40 de persoane la spital, potrivit CNN.

Share articol: