Tim Cook numea sistemul de operare al celor de la Google "o tocanita toxica de vulnerabilitati". Cei de la Google au replicat acum.

Anul trecut la conferinta WWDC a celor de la Apple, CEO-ul companiei ataca Androidul cu doua imagini care prezentau nivelul de malware din sistemul de operare pentru mobil al celor de la Google. Tim Cook descria atunci Androidul astfel: "toxic hellstew of vulnerabilities" (trad aprox: o tocanita toxica de vulnerabilitati). Cei de la Apple voiau sa intareasca ideea ca iOS, sistemul de operare de pe iPhone, este sigur, lipsit de virusi si malware.

Saptamana trecuta, cei de la Google au dat replica. Raportul "Android Security 2014 Year in Review" prezinta faptul ca mai putin de 1% din telefoanele cu Android au malware. Cei de la Google scaneaza device-urile cu Android cu un produs numit "Verify Apps" care cauta virusi sau alte aplicatii ce pot dauna.

Ceea ce e interesant in ceea ce priveste raportul este faptul ca in acel 1% sunt incluse telefoanele din China care descarca aplicatii din afara Google Play. In ceea ce priveste magazinul virtual al celor de la Google, "mai putin de 0.15% din device-urile care au descarcat numai de pe Google Play au avut probleme cu aplicatiile daunatoare".

Iata graficele prezentate de Google

Share articol: