Un studiu facut in Marea Britanie arata ca smartphone-urile care au sistemul de operare Android se defecteaza mai usor decat cele cu iOS sau BlackBerry OS

Britanicii au reusit sa afle ca telefoanele care au sistemul de operare Android se strica mai usor decat iPhone-urile, dar si decat cele cu BlackBerry OS sau Windows Phone. Vorbim de defecte carte tin de hardware, nu probleme facute de sistemul de operare.

Studiul a fost realizat de Wireless Data Services pe baza a 600.000 de reclamatii sosite la centrele de suport tehnic din Europa, America de Nord, Africa de Sud si Australia, in perioada iulie 2010 - august 2011.

Primul grafic de mai sus arata ca, la telefoanele cu Android, 12,6% din problemele raportate tin de hardware, o proportie mai mare decat la telefoanele concurente. Autorii cercetarii mai spun ca 2 miliarde de dolari costa anual repararea si returnarea telefoanelor cu Android.

Aceste dispozitive au cele mai mari probleme cu incarcarea, cu cardul de memorie si cu carcasa, iar iPhone-urile cu microfonul si cu difuzorul.

Sursa: electronista

Share articol: