Display-urile telefoanelor pliabile actuale se bazează pe o tehnică prin care în fabrică sunt instalate protectoare din plastic , în așa fel încât ecranele să nu se deterioreze atunci când sunt îndoite. Acum, LG își dorește să revoluționeze această tehnologie și a anunțat recent „Real Folding Window” - un nou material cu același nivel de duritate precum cel al sticlei, dar fără vulnerabilitățile acesteia. 

Care este secretul? LG nu dezvăluie totul în acest comunicat de presă - doar că noul material va fi folosit pentru a îmbrăca ambele laturi ale unui ecran acoperit cu plastic și apoi acest strat superior este aplicat panoului OLED, în așa fel încât va fi obținut un ecran pliabil mai durabil și la un preț mai competitiv.

De fapt, materialul va fi potrivit și pentru tablete, laptop-uri și telefoane cu ecrane rulabile, spun cei de la LG, având potențial și pentru smartphone-urile care se pliază către exterior. Compania susține și că materialul va avea îmbunătățiri considerabile în ceea ce privește urmele lăsate de îndoirea ecranului.

Ca estimare de lansare, cel mai probabil materialul va începe să fie folosit efectiv din 2023, iar până atunci există și alți producători, precum Samsung, care lucrează la materiale inovatoare dedicate acestui segment de pliabile. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: