Facebook, compania recent listata pe bursa, ar putea lansa propriul telefon inteligent

Mai multi ingineri, fosti angajati Apple, au fost recrutati de catre Facebook pentru dezvoltatea unui smartphone. Reteaua fondata de Mark Zuckerberg ar putea pierde teren odata cu migrarea utilizatorilor catre smartphone-uri si tablete.

Echipa recrutata de catrre Facebook se afla deja la a treia initiativa de a realiza un smartphone. Telefonul Facebook ar putea fi realizat in cursul anului viitor, potrivit unui cotidian american. Un alt proiect de a realiza un telefon inteligent, nume de cod "Buffy", a fost initiat in 2010 in colaborare cu producatorul taiwanez HTC.

Amenintarea Facebook vine din partea gigantilor Apple si Google. Primul este principalul producator de telefoane inteligente din Statele Unite, ce a integrat recent Twitter in ultimele versiuni iOS. Google are o cota importanta de piata cu sistemul de operare Android, iar in urma cu mai putin de un an, a achizitionat compania Motorola Mobility.

"Mark este ingrijorat ca daca nu va realiza propriul telefon mobil in viitorul apropiat, Facebook ar putea deveni o simpla aplicatie pe alte platforme mobile", a declarat un angajat Facebook. "Colaboram cu reprezentanti din intreaga industrie mobila, de la operatori si producatori hardware, la dezvoltatori de sisteme de operare si aplicatii software", a mai declarat acesta pentru The New York Times.

Share articol: