Atentatorul de la Londra de saptamana trecuta a folosit WhatsApp cu cateva minute inainte de atac.

Marea Britanie cere WhatsApp sa sprijine serviciile de securitate prin decriptarea aplicatiei, dupa atacul din Londra
Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a declarat ca serviciul de mesagerie WhatsApp ar trebui sa sprijine serviciile de securitate prin decriptarea aplicatiei si a cerut companiilor online sa fie mai agresive in inchiderea site-urilor care sunt folosite de teroristi, in urma atacului de la Londra, transmite Bloomberg.

Presa a dezvaluit sa Khalid Masood, care a ucis patru oameni in timpul atacului din apropierea Parlamentului de la Londra, a folosit WhatsApp cu putin timp inainte de atac, iar Rudd a spus ca compania trebuie sa faca mai mult pentru a combate terorismul.

”Este total inacceptabil ca mesajele nu pot fi deschise. Trebuie sa ne asiguram ca serviciile de securitate au capacitatea de a intra in servicii criptate cum este WhatsAp”, a spus ministrul.

Dupa atac, ministrii britanici au criticat companiile care ofera servicii online ca nu au luat masuri adecvate pentru a opri raspandirea mesajelor care transmit ura.

Russa scris in Sunday Telegraph ca Internetul ”este folosit pentru incitarea si inspirarea violentei si raspandirea ideologiei extremiste”. Ministrul de Externe Boris Johnson a declarat publicatiei Sunday Times ca aceste companii ”trebuie sa se opreasca sa faca bani din materiale violente ”

Rudd a mai spus ca a cerut directorilor de companii din industria Internetului sa aiba o intalnire. ”Avem nevoie de ajutorul companiilor de media sociala cum sunt Google, Twitter, Facebook. si de al celor mai mici, platforme precum Telegram, Wordpress si Justpaste.it”, a afirmat ministrul.

Rud a adaugat ca este nevoie ca operatorii de media sociala sa aiba o atitudine mai proactiva, de lideri in impiedicarea teroristilor de a abuza de platformele lor.

Share articol: