Studii efectuate in randul minorilor cu telefon mobil "pe mana" arata ca mesajele trimise, multe dintre ele antisociale, au legatura cu felul in care acesta se comporta in mediul scolar.

Internetul este vazut ca un mediu periculos pentru cei mici, dar nici telefonul mobil nu este recomandabil. Cercetari facute de oamenii de stiinta de la University of Texas au aratat ca exista o legatura intre mesajele antisociale (cele legate de incalcarea legii, posesia si consumul de droguri, agresarea fizica) si cei care se comporta antisocial. Mai mult, tinerii care trimit mai mult de 60 de mesaje pe zi, ajung sa uite despre ce vorbesc si cat de mult vorbesc.

Pentru studii s-au ales 172 de tineri cu varste cuprinse intre 14 si 15 ani, tineri carora li s-au oferit telefoane mobile. Chiar daca numarul mesajelor antisociale a fost destul de mic, faptul ca ele au fost trimise cu repeziciune arata ca cei mici sunt foarte usor influentabili si actioneaza ca atare.

O alta cercetare, una efectuata de University of Winnipeg, arata ca se pot descoperi multe despre pesonalitatea celui care comunica mai mult prin mesaje. Conform rezultatelor, cei care trimit mai mult 100 de mesaje pe zi sunt egoisti, obsedati de propria lor imagine si manati de zgarcenie.

Share articol: