Apple a lansat recent Air Tags și posibilitatea de a găsi aceste dispozitive cu ajutorul telefonului, fără internet sau o conexiune directă, ci prin intermediul altor telefoane Apple. Google vrea să facă același lucru.

Dacă ți-ai pierdut vreodată telefonul Android, ai apelat probabil la serviciul Find my Device (Găsește dispozitivul meu) de la Google, iar acesta poate fi un mod simplu de a-ți găsi smarthpone-ul - atâta timp cât este conectat la contul de Google și are o conexiune la internet. Dar, în curând, s-ar putea să puteți utiliza o rețea crowdsourced de dispozitive Android pentru a localiza telefonul pierdut.

Acest lucru se datorează faptului că XDA Developers a găsit referințe la „Găsește rețeaua dispozitivului meu” în codul celei mai recente versiuni beta a serviciilor Google Play. „Permite telefonului dvs. să vă ajute să localizați dispozitivele dvs. și ale altor persoane”, arată sursa citată. 

Se pare că Google construiește o rețea Find My Device care ar permite altor dispozitive Android din lume să-ți localizeze dispozitivul dacă este în apropiere - probabil prin Bluetooth - și să trimită locația.

Din formulare, sună ca și cum ar fi nevoie să te înscri în acest program și dacă permiți serviciului acces la telefon atunci ai putea să-ți găsești telefonul furat sau pierdut, fără ca acesta să fie conectat la internet sau la contul de Google, ci doar cu ajutorul altor telefoane Android din apropiere.

În orice caz, această rețea crowdsourced seamănă mult cu ceea ce face Apple cu serviciul Find My iPhone și cu AirTags, care se bazează aproape în totalitate pe dispozitivele conectate la rețea. De asemenea, ar permite Google să lanseze un dispozitiv similar cu AirTag dacă ar vrea, astfel încât să poți localiza orice obiect care are atașat dispozitivul.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: