Apple a luat o decizie pe care toată lumea o considera imposibilă. Rămâne de văzut cum vor reacționa competitorii.

Ți-ai spart ecranul iPhone-ului, dar nu poți găsi un atelier de reparații? Ai putea să îl schimbi chiar tu.

De anul viitor, proprietarii de telefoane își pot repara telefonul acasă, după ce compania de tehnologie a spus că va pune la dispoziție publicului kituri de reparații.

Acestea vor fi disponibile în SUA la începutul anului 2022, apoi în Marea Britanie și în alte țări. Apple va oferi peste 200 de piese și instrumente individuale pentru repararea telefoanelor iPhone 12 și iPhone 13. Compania va începe prin a oferi piese pentru ecran, baterie și cameră, părțile care sunt cel mai frecvent afectate.

„Crearea unui acces mai mare la piesele originale Apple oferă clienților noștri și mai multe opțiuni dacă este nevoie de o reparație”, a declarat Jeff Williams, directorul de operațiuni al Apple.

În primul rând, clienții ar trebui să consulte un manual oficial de reparații înainte de a comanda piesele necesare, au spus reprezentanții Apple. Clienții care au returnat piesele rupte pentru reciclare vor primi o reducere la următoarea lor achiziție.

Apple a spus că serviciul va fi disponibil și pentru computerele Mac ce folosesc cipuri M1 și care au fost puse în vânzare anul trecut. Compania a transmis că piese de reparații suplimentare pentru iPhone 12 și 13 vor fi disponibile în cursul anului viitor.

___________________________________________________________________________________________________
 

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: