Nu cu mult timp în urmă se zvonea că primul telefon pliabil de la Google, care se pare că va fi cunoscut sub numele de Pixel Notepad, ar fi mai ieftin decât cel mai recent telefon pliabil de la Samsung, Galaxy Z Fold 3. Acum, a apărut și o informație concretă despre preț. 

9to5Google a aflat de la două surse că Google are în vedere un preț de aproximativ 1.400 de dolari pentru primul Pixel pliabil. Acest lucru l-ar face cu 400 de dolari mai ieftin decât Fold 3, care costă 1.799,99 dolari.

Este de așteptat ca Pixel Notepad să aibă un raport de aspect pătrat, precum Oppo Find N, în loc de raportul de aspect mai înalt al lui Fold 3, ceea ce ar putea face ca utilizarea ecranului de deasupra să fie mai comodă.

Se presupune că Notepad va avea sub capotă cipul Tensor, același procesor care echipează Pixel 6 și 6 Pro. Totuși, este puțin probabil ca dispozitivul să primească și camera din spate de 50 MP a gamei emblematice, fiind dotat în schimb pentru senzorul IMX363 de 12,2 megapixeli al lui Pixel 5, care va fi însoțit de o cameră ultrawide de 12 MP. De asemenea, se pare că telefonul ar putea să aibă două camere frontale de 8MP, una pentru ecranul principal și una pentru ecranul de superior.

Senzorul de 50MP menționat mai sus este mai mare din punct de vedere fizic decât senzorii pe care Google ar putea să îi folosească pentru Notepad și ar fi determinat o grosime mai mare a dispozitivului. În plus, nici cele mai bune telefoane pliabile de la Samsung nu au chiar configurații uimitoare de camere foto, astfel încât este puțin probabil ca aceste specificații să fie un obstacol pentru majoritatea potențialilor cumpărători.

De asemenea, pasionații de tehnologie au aflat inițial că Pixel Notepad va fi disponibil mai întâi doar în SUA, iar raportul de astăzi spune că dispozitivul va fi lansat la nivel internațional până la sfârșitul anului 2022. Deși acest lucru nu ne spune nimic despre lansarea din SUA, dacă ar fi să speculăm, s-ar putea ca o prezentare să fie realizată deja în trimestrul al treilea. Înainte de aceasta, este probabil să vedem Pixel 6a, despre care informații recente spun că va fi dezvăluit în luna mai.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: