Romanii au prins gustul cumparaturilor prin SMS. Peste un milion de mesaje au fost trimise in 2011, pentru achizitionarea unor produse.

S-au cumparat de la carti si filme, la lenjerie intima, componente IT, sau chiar flori. In plus, bucurestenii isi pot face prin aceasta metoda si abonament RATB.

Cei interesati pot trimite un mesaj scurt care contine litera "A" la numarul 7456. Teoretic, in doar doua secunde primesc un cod trimis de cei de la RATB.

Grija mare, insa. Urcati in mijloacele de transport in comun abia dupa ce primiti mesajul de confirmare a platii. Daca nu aveti codul unic riscati sa fiti amendati cu 50 de lei. Abonamentul este valabil doar in ziua in care a fost platit, pana la ora 24:00, pentru autobuz, tramvai, troleibuz si costa 9,6 lei.

Nu este singurul serviciu pe care il puteti plati prin un SMS. Cristian Ionita, manager Voyo.ro: "Primesti un cod unic pe care il confirmi in site. Odata confirmat, esti client al Voyo. Cu ocazia aceasta poti sa vezi sute de filme."

De altfel, telefonul tinde sa inlocuiasca portofelul. Alexandru Gardon, director mobil pay: "Plecam de acasa fara portofel, dar fara telefon mai rar. E primul lucru pe care il atingem dimineata, cand oprim alarma. A devenit ca o extensie tehnica a noastra."

Astfel se pot cumpara produse ce nu depasesc 20 de euro. Plata se face in momentul in care primiti factura pentru mobil.

Sursa: StirilePROTV

Share articol: