Nici măcar nu s-a lansat încă oficial iPhone 13, că zvonurile despre viitoarea generație au început deja să apară. 

Apple este una dintre companiile destul de predictibile atunci când vine vorba despre calendarul de lansare a produselor sale, în sensul în care respectă aproape aceleași perioade în fiecare an. Astfel, ne așteptăm ca iPhone-urile să fie dezvăluite, de obicei, în septembrie și nici iPhone 14 nu va face excepție. Acesta ar trebui să vină la jumătatea lunii septembrie din 2022.

Nici la nivel de preț pasionații de tehnologie nu se așteaptă la surprize majore, iar asta pentru că e puțin probabil ca viitoarea generație să difere mult față de seria iPhone 13 de anul acesta. Așadar, la lansare iPhone 14 ar putea costa cel puțin 799 de dolari, iPhone 14 Pro 999 de dolari, iar iPhone 14 Pro Max 1.099 de dolari. Totuși, cel puțin în cazul lui iPhone 14 Pro Max, e posibil să vedem un preț mai mare, în cazul în care acesta va veni cu upgrade-uri semnificative.

Deja celebrul analist Ming-Chi Kuo arată că Apple plănuiește un upgrade de cameră major pentru familia iPhone 14. Mai exact, un senzor de 1/1.3 inci și 48MP, cel mai mare implementat vreodată pe un iPhone, care ar trebui să se regăsească pe flagship-ul Apple de anul viitor (adică iPhone 14 Pro Max).

Upgrade-ul se va concentra mai întâi pe camera wide principală, urmând ca tehnologia să fie implementată ulterior și pentru senzorii ultra-wide și telefoto. Astfel, telefoanele iPhone ar putea oferi imagini extraordinare în condiții de iluminare scăzută, iar asta cu senzori de la Sony, în vreme ce LG se va ocupa de realizarea efectivă a modulelor de cameră.

Mai mult, noul senzor va fi capabil de înregistrare video 8K, un salt major dacă ținem cont de faptul că acum iPhone-urile pot capta video 4K la 60 fps. Totuși, aceste upgrade-uri vor determina costuri mai mari pentru Apple, care s-ar putea reflecta asupra consumatorului final.

În ceea ce privește design-ul, unele zvonuri foarte timpurii arată că unele modele iPhone 14 ar putea avea o ramă de titan, spre deosebire de cea din oțel inoxidabil care se regăsește pe gama actuală. Aliajul din titan este folosit în prezent pentru unele dintre modelele Apple Watch Series 6.

Întreaga serie iPhone 14 va avea un display de 120Hz LTPO, spre deosebire de gama iPhone 13 care, cel mai probabil, va avea ecrane de 120Hz doar pentru modelele Pro și Pro Max. Referitor la procesor, iPhone-urile din 2022 vor fi alimentate de un Apple A16 Bionic, realizat pe un proce de 3 sau 4 nanometri.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: