Producatorul canadian trece la disponibilizari semnificative pentru a salva compania

Research In Motion Ltd. anunta primul smartphone cu noul sistem de operare BlackBerry 10. Telefonul nu va avea tastatura QWERTY. Noul model va fi lansat in acest an, a declarat Rebecca Freiburger din partea RIM, pentru un cotidian american. Ulterior vor vi lansate si smartphone-uri cu tastatura QWERTY, insa reprezentantii companiei canadiene nu au precizat o data.

Noul model cu sistem de operare BlackBerry 10 ar putea fi relansarea RIM, ce se confrunta de ceva timp cu probleme financiare, in mare parte datorita scaderii vanzarilor. Cota de piata a modelelor BlackBerry a scazut la 10% in Statele Unite in 2011, dupa ce in 2009, aceasta se situa la un nivel important de 44%, potrivit datelor companiei de cercetare NPD Group.

Pentru a evita falimentul si pentru a reduce pierderile cu aproximativ un miliard de dolari pentru acest an, RIM va restructura compania si va disponibiliza un numar semnificativ de angajati. Si actiunile companiei nu stau foarte bine, inregistrand saptamana trecuta o scadere de 2,6%, conform Washington Post.

Share articol: