Galaxy Note 5 este unul dintre cele mai asteptate telefoane din a 2-a jumatate a anului.

Samsung anunta, in mod traditional, noul telefon din seria Galaxy Note la show-ul IFA de la Berlin de la inceputul anului. Anul acesta insa, Galaxy Note 5 va fi lansat mai devreme, la jumatatea lunii august, conform celor de la Wall Street Journal.

Compania din Coreea de Sud a mutat lansarea mai devreme intr-o perioada linistita pentru a avea parte de toata atentia inainte sa inceapa frenezia provocata de lansarea urmatorului iPhone. Apple va lansa cel mai nou telefon pe 18 septembrie. Si chiar daca lansarea comerciala a noului Galaxy Note 5 va fi apropiata de cea a noului iPhone 6s, Samsung mizeaza pe atragerea atentiei presei.

Daca cei de la Samsung incep sa vanda Note 5 pana la sfarsitul lunii septembrie, ar putea insa un boom pentru divizie si pentru profiturile din al treilea trimestru al anului. Anul trecut, Samsung a luat o decizie similara cu Galaxy Alpha, lansat la mijlocul lunii august.

Galaxy Note 5 ramane un secret bine pastrat de Samsung. Au aparut cateva imagini insa atat design-ul, cat si specificatiile reprezinta mai curand speculatii. Cert este ca Note 5 va avea un cip pe 14nm Exynos. Display-ul nu poate fi altfel decat Quad HD Super AMOLED, camera de 16MP cu stabilizator optic si cel putin 32GB spatiu de stocare.

Ramane de vazut daca exista unui slot pentru card microSD sau posibilitatea inlocuirii bateriei, lucruri care au disparut la Galaxy S6, vor fi disponibile in noul Galaxy Note 5. Alaturi de acesta, va fi lansat si Galaxy S6 Plus, o versiune mai mare a telefonului lansat in luna aprilie, cu procesor Snapdragon 808.

Share articol: