Samsung a anunțat un senzor foto de 200 de megapixeli pe care dorește să-l implementeze pe smartphone-uri și care devine astfel senzorul cu cea mai mare rezoluție realizat vreodată pentru telefoanele mobile. 

ISOCELL HP1 are 0.64μm pixeli și introduce un concept numit „Chameleon Cell”, care descrie tehnologia pixel-binning, prin care sunt combinați 16 pixeli într-unul singur pentru a obține o imagine de 12,5 megapixeli, cu pixeli cu o mărime de 2.56μm. De asemenea, senzorul poate capta imagini de până la 200 de megapixeli, dar și de 50 de megapixeli, folosind o tehnică de binning de 2 x 2. Acest senzor poate capta și clipuri 8K, iar Samsung susține că este capabil de realizarea acestor filmări fără crop în imagine.

Samsung a anunțat și un nou senzor numit ISOCELL GN5, de 50 de megapixeli, primul senzor de 1.0μm pixeli care va integra tehnologia sa Dual Pixel Pro. Practic, sună ca o versiune mai mică a lui GN2 1.4μm pixeli, care a fost cel mai mare senzor foto implementat pe un smartphone, atunci când a fost disponibil comercial pe Xiaomi Mi 11 Ultra.

Compania nu a precizat dacă cei doi senzori vor intra în producția de masă, dar producătorii de smartphone-uri pot acum să experimenteze cu cele două variante. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: