Cei de la Samsung vor oferi ceva diferit fata de competitie.

Saptamana trecuta, Qualcomm a prezentat noul procesor care va da forta multor telefoane puternice din 2015 - Snapdragon 810. Nu insa si lui Galaxy S6 - Samsung a devenit un rival pentru Qualcomm si a prezentat formal noul procesor, Exynos 7420, ce se va regasi pe principalul telefon al companiei.

Rezultatele benchmark preliminare arata ca Exynos 7420 este spectaculos, se ridica la nivelul cipului Qualcomm si este facut pe baza unei arhitecturi ultramoderne, pe 14nm. Exynos 7420 are procesor octa-core si Mali-T760 unitate grafica - ce impresioneaza cu adevarat este ca exista un consum redus de electricitate cu pana la 35%. in comparatie cu precedentele generatii, pe 20nm, in timp ce performanta creste.

Procesorul este construit folosit arhitectura 3D FinFET a tranzitorilor, care reuseste sa depaseasca limitele planului clasic 2D. Intel foloseste aceasta metoda pentru desktopuri de ceva timp, dar Samsung se mandreste ca este prima companie care a incercat aceasta abordare pe 14nm in zona mobila.

O alta veste importanta in ceea ce priveste Samsung Galaxy S6 este ca va veni cu o baterie de 2.600 mAh - mai mica decat Galaxy S5. Insa probabil va obtine rezultate mai bune datorita cipului

Samsung va continua sa foloseasca acest proces de productie si pe alte module semiconductoare, precum cipurile NAND, ceea ce ar duce la cipuri mai mici, cu capacitate mai mare in viitor.

In ceea ce priveste Exynos 7420, compania planuieste sa extinda utilizarea lui la o "varietate de produse in acest an". Mai exact, pe langa S6 si S6 Edge, e de asteptat ca Note 5 si Note 5 Edge sa se bazeze pe ultima realizare a celor de la Samsung in materie de cipuri.

Share articol: