La sfârșitul anului trecut, J.P.Morgan afirmase că iPhone SE de buget ar putea contribui la atragerea a peste un miliard de utilizatori Android. Dar cum mai stau lucrurile acum?

Conform unui raport din aprilie, iOS a câștigat constant cotă de piață în ultimii patru ani, deși Android deține în continuare partea cea mai mare, cu 69,74% din totalul pieței globale. Mai interesant este faptul că raportul a arătat că diferite piețe au preferințe diferite, iar în unele regiuni, cum ar fi Africa, prețurile ridicate ale iPhone-urilor ar putea fi unul dintre motivele pentru care oamenii optează pentru Android. Potrivit raportului respectiv, iOS deține 54% din piața sistemelor de operare din America de Nord și Oceania.

Beyond Identity a adăugat un alt unghi la această dezbatere și notează că securitatea este unul dintre principalii factori decisivi atunci când vine vorba de războiul sistemelor de operare.

Aparent, 25% dintre utilizatorii de Android din SUA iau în considerare posibilitatea de a trece la iOS, iar motivul care stă la baza acestei potențiale schimbări pentru 49% dintre ei este acela că iPhone este perceput ca fiind mai sigur.
Totuși, dacă stăm să ne gândim, întâlnim mai multe știri despre lacunele de securitate ale Android, deși nici produsele Apple nu sunt imune la intruși.

Atunci când proprietarii celor mai performante smartphone-uri Apple și Samsung disponibile în prezent au fost întrebați cu privire la percepția lor privind securitatea, utilizatorii de iPhone 13 Pro Max au fost de peste două ori mai predispuși să spună că este cel mai sigur telefon pe care l-au folosit vreodată. Totuși, un utilizator mediu de iOS s-a simțit doar puțin mai în siguranță cu telefonul lui decât un utilizator de Android (76% față de 74%).

Cu toate acestea, aproape un sfert dintre respondenții la sondaj ar putea trece la Apple. Cea mai recentă versiune a sistemului de operare al gigantului din Cupertino, iOS 16, este cea care tentează un număr mare de utilizatori de Android să își achiziționeze un iPhone, deoarece include numeroase funcții de securitate care îi protejează pe oameni de programele de spionaj.

De asemenea, studiul relevă faptul că utilizatorii Apple sunt mai sârguincioși în ceea ce privește siguranța și iau măsuri precum selectarea unui pin din șase cifre în loc de unul din patru cifre pentru deblocarea dispozitivelor și, de asemenea, sunt mai predispuși să folosească recunoașterea facială și urmărirea locației. Reversul medaliei este că utilizatorii de iOS se simt adesea prea confortabil și ajung să piardă telefoanele mai frecvent decât utilizatorii de Android.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: