Compania lui Mark Zuckerberg si taiwanezii de la HTC pregatesc un smartphone, potrivit Bloomberg

Facebook colaboreaza cu HTC pentru realizarea unui telefon pe care sa si-l doreasca orice utilizator al retelei de socializare. Telefonul Facebook ar putea fi anuntat cel mai devreme la sfarsitul acestui an si lansat la mijlocul anului 2013. In paralel, compania lui Mark Zuckerberg lucreaza la un nou sistem de operare mobil, in proiect fiind implicati mai multi fosti angajati de la Apple.

Mai mult de jumatate din cei 900 de milioane de utilizatori acceseaza Facebook de pe dispozitivele mobile. Reteaua realizeaza venituri substantiale de 3,15 miliarde dolari provenite din publicitatea de pe gadgeturile mobile. Zvonurile despre realizarea telefonului Facebook dateaza de ani buni, dar nu au fost niciodata materializate.

Tendinta utilizatorilor Facebook este de a accesa reteaua de pe dispozitivele mobile, iar compania lui Zuckerberg nu a reusit sa speculeze acest lucru, a declarat Victor Anthony, analist financiar la Topeka Capital Markets Inc. Membrii retelei  ar trebui sa aiba un gadget pe care sa-l aiba in permanenta pentru a socializa pe Facebook, a mai adaugat Anthony. Sally Julien, purtator de cuvant al companiei taiwaneze HTC, a refuzat sa comenteze informatiile, potrivit Bloomberg.


Foto: concept Michal Bonikowski

Share articol: