Compania finlandeza a prezentat un prototip REVOLUTIONAR! Vezi GALERIE FOTO

Odata cu lansarea noilor modele Lumia si Asha la conferinta Nokia World 2011, producatorul finlandez a prezentat si un uimitor prototip de telefon. Conceptul a fost denumit de Nokia "dispozitivul kinetic" si ar putea revolutiona industria telefoniei mobile.

Prototipul este un telefon flexibil, modul incare il indoim fiind transpus in comenzi. Putem spune ca este modul 3D al functiei "pinch-to-zoom", intalnita pe majoritatea smartphone-urilor.

 


Telefonul "kinetic" ar putea schimba modul in care folosim astazi un terminal mobil, fiind mult mai intuitiv. Adtfel, printr-o simpla flexare a gadgetului am putea respinge un apel sau a schimba piesa ce ruleaza in MP3 player.

Prototipul prezentat de Nokia a fost posibil prin utilizarea unor fascicule de nanotuburi de carbon cu proprietati electrice ce se pot schimba prin intindere. Un astfel de gadget realizat cu ajutorul nanotehnologiei ar putea fi folosit de persoanele care nu pot vedea.

 


Si compania Samsung este pe punctul de a lansa cateva smartphone-uri care sa functioneze cu un display asemanator. Samsung si Nokia nu au venit in premiera cu aceasta idee. In 2009, Sony a arat un display flexibil la Consume Electronics Show, display care s-a bucurat de apreciere in randul specialistilor.

 

Sursa: mashable.com / Foto: engadget.com

 

 

Citeste si:
 
 
Share articol: