În fiecare toamnă vine acel moment în care compania Apple prezintă cele mai noi produse ale sale. De la gama iPhone, la iPad-uri și smartwatch-uri, iată tot ce trebuie să știi despre noile lansări. 

Noile iPhone-uri

Apple a lansat nu unul, nu două, ci patru noi iPhone-uri - iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Toate aduc procesoare mai rapide, camere foto mai bune și autonomie extinsă.

iPhone 13 și iPhone 13 Mini: Ambele modele integrează procesorul Apple A15 Bionic, cu un CPU pe șase nuclee, un GPU pe patru nuclee și îmbunătățiri majore la nivelul motorului neural pe care Apple se bazează pentru procesul de „on-device machine learning”. Telefoanele vin cu un rating IP68 și sunt rezistente la apă și promit un display cu 28% mai strălucitor decât modelele din generația anterioară.

iPhone 13 are o dimensiune a ecranului de 6,1 inci, iar iPhone 13 Mini va avea 5,4 inci. Foarte interesant a fost anunțul referitor la noul mod Cinematic, ce folosește machine learning pentru a ajusta focalizarea camerei în funcție de acțiunea de pe ecran - de exemplu, atunci când un vorbitor care apare în cadru privește către o altă persoană aflată în spatele său.

Modelul de 64GB a fost, în sfârșit, retras din producție, ceea ce înseamnă că modelele de bază vor veni implicit cu un spațiu de stocare de 128GB. Apple susține că bateria lui iPhone 13 Mini a fost îmbunătățită, iar acum acesta are o autonomie cu o oră și jumătate mai mare. iPhone 13 va fi vândut în SUA la un preț începând de la 799 de dolari, iar iPhone 13 Mini începe de la 699 de dolari.

iPhone 13 Pro și Pro Max: Cele două modele au primit și ele un upgrade din punctul de vedere al procesorului, fiind acum alimentate de A15, de data aceasta cu un GPU pe cinci nuclee. Conform zvonurilor care au apărut și înainte de lansare, display-urile au rată de refresh variabilă, care se ajustează până la 120 Hz, pentru o experiență extrem de fluidă.

Pe partea din spate modelele au un modul de cameră cu trei senzori: unul telefoto cu zoom optic 3x, unul ultrawide și unul wide. Night Mode va fi suportat acum de toate cele trei camere.

iPhone Pro va avea o dimensiune de 6,1 inci, iar Pro Max un display de 6,7 inci, iar pentru cei care au nevoie de un spațiu de stocare mare, Apple reintroduce modelele de 1TB.

iPhone Pro se va vinde la un preț începând de la 999 de dolari, în vreme ce Pro Max începe de la 1099 de dolari. Precomenzile încep pe 17 septembrie, iar primele unități vor fi livrate pe 24 septembrie.

Noi iPad-uri

Atât tableta standard, cât și iPad Mini au primit o serie de actualizări. Pentru iPad versiunea de bază avem un procesor A13 Bionic, cel pe care Apple l-a prezentat pentru prima dată în 2019, atunci când a fost implementat pe iPhone 11. Compania susține că este cu 20% mai rapid, comparativ cu generația anterioară.

Camera de selfie a fost îmbunătățită, primind acum un senzor ultrawide de 12 MP, iar funcțiile foto și video au fost actualizate și cu un nou mod Center Stage, care încadrează automat chipul vorbitorului și îl menține centrat atunci când se mișcă prin cameră. Acesta începe de la 329 de dolari, iar comenzile pot fi plasate deja.

Referitor la noul iPad Mini, acesta beneficiază de un redesign cu margini mai mici și mai rotunjite. Display-ul a primit o suprafață mai mare - 8,3 inci de la 7,9 - în vreme ce dispozitivul în sine a rămas în aceleași dimensiuni.

Acesta are și un CPU cu 40% mai rapid și un GPU cu 80% mai performant. De asemenea, va exista un model 5G, iar camera din spate a fost mult îmbunătățită, primind un senzor ultrawide de 12MP. Tableta va suporta și un Apple Pencil de generația a doua. Prețurile încep de la 499 de dolari.

Apple a adus noutăți și în segmentul ceasurilor inteligente, adăugând multe funcționalități interesante - precum detectarea accidentelor pentru cicliști și algoritmi îmbunătățiți pentru monitorizarea caloriilor.

Apple Watch Series 7

Pentru acest nou model, compania a redus marginile ecranului, reușind astfel să integreze un display cu 20% mai mare. În consecință, și butoanele interfeței de utilizare sunt mai mare. Apple susține și că ecranul implementat aici este cel mai puternic și mai rezistent la zgârieturi de până acum, iar noul Apple Watch este primul care va avea certificare IP6X pentru rezistența la praf.

De asemenea, arhitectura de încărcare îmbunătățită și noul USB-C permit o alimentare a bateriei cu 33% mai rapidă. Apple Watch Series 7 va începe de la 399 de dolari și va fi livrat în această toamnă.

Alte lansări interesante:

  • iOS 15 - va fi livrat începând cu 20 septembrie.
  • serviciul Apple Fitness Plus va fi disponibil în 15 noi state, inclusiv în Austria, Brazilia, Columbia, Franța, Germania, Mexic și Rusia, arată jurnaliștii de la Tech Crunch. Antrenamentele vor avea subtitrări în șase limbi și, de asemenea

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: