Mai multe rapoarte publicate pe Internet de surse variate au arătat că modelele standard și premium ale iPhone 15 vor fi foarte diferite în ceea ce privește specificațiile, iar un nou document pare să arate faptul că doar modelele iPhone 15 Pro și Ultra vor suporta noul standard Wi-Fi 6E.

Doar câteva smartphone-uri de top disponibile acum pe piață, inclusiv Samsung Galaxy S22 Ultra și S22 Plus, au compatibilitate Wi-Fi 6E, în timp ce majoritatea celorlalte, precum iPhone 14 Pro Max, sunt compatibile încă doar cu standardul Wi-Fi 6.

Wi-Fi 6E este un standard wireless care extinde performanța Wi-Fi 6 prin adăugarea benzii de 6GHz, permițând mai multor dispozitive să se conecteze la canalele Wi-Fi disponibile fără a duce la congestia rețelei. În cuvinte simple, standardul pune la dispoziție mai multă lățime de bandă, ceea ce se traduce prin acces mai rapid, fiabilitate mai mare și latență mai mică.

Totuși, este nevoie și de un router compatibil, dar acest lucru nu ar trebui să fie o problemă, deoarece diverse companii vând deja dispozitive Wi-Fi 6E.

Imaginea apărută recent online sugerează că doar modelele premium vor suporta Wi-Fi 6E, în timp ce iPhone 15 și 15 Plus vor continua să folosească Wi-Fi 6. Documentul arată, de asemenea, modificările de design ale antenei comparativ, între iPhone 15 Pro și iPhone 14 Pro, care este etichetată ca D7x.

Unele produse Apple, inclusiv cele mai recente iPad Pro și MacBook Pro, suportă deja Wi-Fi 6E. MacRumors subliniază că aceasta ar fi prima dată când Apple ar restricționa compatibilitatea cu un nou standard Wi-Fi la iPhone-urile mai scumpe.

Acest lucru se leagă de strategia sa de a limita caracteristicile premium la modelele de vârf. Zvonurile indică faptul că doar iPhone 15 Ultra și Pro vor fi alimentate de cipul A17, vor beneficia de viteze USB-C mai mari, vor avea un ecran de 120 Hz, mai multă memorie RAM de bază, construcție din titan și butoane fizice. În plus, se așteaptă ca doar modelul Ultra să vină cu o cameră periscop de 12 MP cu zoom 6x. Rămâne de văzut dacă gigantul va și aplica această tactică pentru următoarea gamă de smartphone-uri.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: