În septembrie, un raport al J.P. Morgan susținea că Apple ar putea transfera până la 25% din producția iPhone în India până în 2025, iar acum un nou articol al South China Morning Post sugerează că această proporție ar putea crește chiar la 50% până în 2027. 

Se pare că Apple ar fi diminuat comenzile de componente pentru iPhone transmise către furnizorii săi chinezi, ceea ce, la rândul său, a avut un impact negativ asupra estimărilor privind câștigurile și asupra costului acțiunilor.

În prezent, India reprezintă doar 5% din producția totală de iPhone, deși a existat o dorință pentru a asambla modele mai noi, inclusiv iPhone 14, la doar câteva săptămâni după ce a început producția în China. Zvonurile sugerează că Apple va începe producția simultană în China și India pentru seria iPhone 15, arată GSM Arena.

Presiunea exercitată de Apple pentru a-și diversifica producția de iPhone în afara Chinei s-a extins și la restul portofoliului său, cu o cantitate tot mai mare de AirPods și MacBooks fabricate în Vietnam în loc de China.

____________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: