Utilizatorii Vodafone din principalele orase ale tarii vor putea testa gratuit serviciile LTE

Vodafone Romania anunta lansarea primei retele LTE din Romania, incepand cu data de 31 octombrie 2012.

Pana la lansarea comerciala a serviciilor LTE, care va avea loc la inceputul anului viitor, clientii Vodafone vor putea sa testeze serviciile 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in mai multe orase. Din 2013, Vodafone Romania va oferi servicii 4G la viteze de pana la 100 Mbps.

"Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G" a spus Iñaki Berroeta, CEO, Vodafone Romania.

Mai multe detalii vor fi disponibile la evenimentul de lansare din 31 octombrie.

Reteaua LTE a Vodafone opereaza in banda de frecventa de 1800 MHz si a fost implementata cu echipamente Huawei. Romania este una dintre primele tari europene in care Vodafone lanseaza serviciile LTE, dupa Germania si Portugalia.

Cinci operatorii de telecomunicatii: Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS si 2K Telecom, vor plati suma de 682,14 milioane euro pentru licentele in frecventele de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz, in urma licitatiei care a avut loc in luna septembrie a acestui an.

Sursa: Vodafone

Share articol: