Samsung, Huawei, Microsoft și chiar LG și-au lansat propriile variante de telefoane pliabile, iar acum se pare că se pregătește și Xiaomi.

Xiaomi a făcut o cerere de brevet în septembrie 2020 la Hague International Design System, parte a WIPO (World Intellectual Property Office) pentru un model de telefon pliabil. Acesta urmează exemplul lui Samsung și va avea un ecran mare la interior și unul mai mic la exterior. Ce este diferit față de ceea ce oferă coreenii este faptul că acest model al Xiaomi ar avea o cameră de tip pop-up.

Asta ar facilita realizarea unui ecran fără notch sau fără vreo perforație de orice fel. Ceea ce este o veste bună. Din ce vedem din imagini, telefonul chinezilor ar funcționa similar cu ceea ce am văzut la Fold și Fold 2.

Va fi interesant de văzut care sunt specificațiile ecranelor, dar și ce fel de componente vom regăsi la interior. Din păcate, nu avem astfel de informații în acest moment.

Un alt punct important ar fi prețul. Astfel de telefoane pliabile nu sunt ieftine, iar Xiaomi este cunoscută ca fiind o companie care oferă produse la prețuri foarte competitive. Asta înseamnă că vom vedea și un telefon pliabil la un preț accesibil sau măcar mai mic față de ceea ce există acum?

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: