Telefoanele Huawei sunt unele dintre cele mai bune când vine vorba de fotografie, iar viitoarele modele ar putea deveni și mai bune datorită unei noi tehnologii care se concentrează pe dezvoltarea unor „lentile lichide”.

Într-un nou raport apărut în China este evidențiat faptul că Huawei se află în ultimele stagii de testare ale unor „lentile lichide” pentru camerele sale foto, ce ar trebui să îmbunătățească stabilizarea în timpul filmării și timpul de focalizare. Mai mult, acesta din urmă ar ajunge să fie la fel de scurt ca cel al ochiului uman.

Se pare că noua tehnologie va fi utilizată prima dată pentru modulul telefoto. Spre deosebire de sistemul cu lentile convenționale, noul design nu prevede ajustarea focalizării prin acționarea fizică a unui mecanism, ci obiectivul fix modifică forma lentilei în mod direct, prin aplicarea unui stimul electric de intensitate variabilă.

Potrivit zvonurilor, Huawei va cupla noul sistem optic bazat pe lentile lichide cu un senzor Sony IMX782, încă neanunțat de producător. Dacă acest experiement va funcționa probabil va fi implementat și pe alți senzori, poate și de alți producători.

Sursa foto: GSM Arena

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: