Se pare că Samsung este gata să dezvăluie o nouă implementare a oamenilor artificiali numiți NEON.

Samsung a dezvăluit NEON, un avatar umanoid artificial, în timpul târgului CES din Las Vegas la începutul anului. De atunci, compania a demonstrat mai multe scenarii de utilizare ale acestei inteligențe artificiale în diferite sectoare precum banking, retail sau știri.

Pranav Mistry, CEO-ul STAR Labs, a menționat pe Twitter că folosește NEON pe telefonul său. El a mai spus că Samsung testează acești „oameni artificiali” pe smartphone-uri în acest moment și ar putea ajunge și la alți utilizatori înainte de Crăciun. Deci e posibil ca până la finalul anului ideea să devină realitate.  

Nu există un indiciu clar cu privire la viitorul acestor asistenți pe telefoane, dacă vor fi preinstalați pe telefoanele Samsung sau dacă vor fi disponibili și pe alte produse de la diferite branduri. NEON este adus la viață de tehnologiile Star Labs și SPECTRA și imită emotiile, inteligența umană. Practic, aceștia au propria personalitate și sunt greu de deosebit de o ființă reală.

Mai mult, Samsung susține că aceste avataturi pot fi personalizate în funcție de nevoile clienților - pot deveni consultanți financiari, medici sau chiar prieteni virtuali. 

Ar trebui să vedem curând indicii în legătură cu viitorul NEON și a oamenilor artificiali.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: