Durata de viata a bateriei, cea mai mare problema de pe toate smartphone-urile momentului, ar putea avea in sfarsit o rezolvare.

In ultimii ani, telefoanele destepte s-au intrecut in camere foto tot mai bune, displayuri mai mari, aplicatii mai utile si capacitate de stocare mai mare, dar problema principala a acestora a ramas neatinsa: bateria. O problema adusa in discutie si la targul de tehnologie MWC 2013 de la Barcelona.

Pentru ca degeaba ai un telefon care stie sa faca de toate, daca stie sa faca de toate doar cateva ore, apoi trebuie sa-i gasesti repede o priza ca sa nu se stinga, oamenii de stiinta au gasit solutia pentru o baterie noua, superperformanta, care "ar putea sa-ti incarce iPhone-ul in 5 secunde", noteaza ziarul britanic Daily Mail.

Este vorba despre o baterie bazata pe un supercondensator pe grafen care poate sa incarce un telefon si chiar si o masina electrica in numai cateva secunde. Aceasta noua tehnologie ar putea conduce nu numai la telefoane cu durata de viata mai lunga, dar si cu un design mai subtire.

Share articol: