Fotografiile pe care le postezi pe social media îți permit să împărtășești cu prietenii și oamenii dragi din viața ta cele mai frumoase momente și, indiferent de cât timp locuiești în București, mereu vei avea de descoperit un loc nou, fascinant, pe care să-l împărtășești cu internauții. 

Dacă ești o persoană pasionată de fotografie și îți dorești să postezi pe profilul tău de social media cele mai cool poze cu unele dintre cele mai uimitoare locații din București, supranumit și Micul Paris, ți-am pregătit o listă cu locurile pe care să le fotografiezi la următoarea ta plimbare prin oraș: 

1. Anticariatele din centrul capitalei

Situate în centrul capitalei, anticariatele din București sunt locuri recomandate pentru a face fotografii, întrucât aceste spații sunt ideale pentru a surprinde diferite cadre. Într-un anticariat din București, obiectivul camerei tale va capta nu numai arhitectura clădirii în care acesta își are sediul, ci vei putea realiza fotografii impresionante și creative cu ajutorul cărților de pe rafturi. În plus, vei putea să îți achiziționezi alte cărți pe care să le citești oricând ai nevoie de puțină relaxare. 

2. Fotografii cu copiii și cărțile lor preferate

Tot într-un anticariat din centrul Bucureștiului îți poți fotografia copiii într-un mod creativ, care să atragă foarte multe aprecieri pe social media. Alege câteva cărți de citit pentru copii și fotografiază-i pe cei mici în diferite ipostaze cu volumele respective, fie în interiorul anticariatului, fie într-un cadru cu o clădire a cărei arhitectură te-a impresionat. De asemenea, fotografiile în parc, la picnic, care includ și cărțile preferate ale celor mici, vor fi foarte apreciate de către urmăritorii tăi de pe social media. 

3. Palatul CEC de pe Calea Victoriei

Cu o arhitectură impresionantă, Palatul CEC este considerată una dintre cele mai frumoase clădiri ale capitalei. Construit într-un stil eclectic, Palatul CEC este apreciat și pentru minunata sa cupolă din sticlă și metal care îi oferă un aer grandios. Oricând îți dorești să faci o plimbare în care să te relaxezi prin zone care mustesc de istorie, Calea Victoriei este alegerea perfectă, întrucât găzduiește numeroase clădiri de importanță istorică. 

4. Palatul Parlamentului

Atracția principală a capitalei este reprezentată de Palatul Parlamentului, cunoscut și sub denumirea de Casa Poporului. Clădirea are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane și este a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume. Datorită arhitecturii și a dimensiunii sale impunătoare, Palatul Parlamentului este cea mai fotografiată și vizitată clădire din București. Vizitele în interior, totuși, sunt posibile doar în anumite perioade și se pot face, de regulă, doar în grupuri.  

5. Palatul Cercului Militar Național

Situat nu la foarte mare distanță de Palatul CEC, Palatul Cercului Militar Național se înscrie pe lista clădirilor perfecte pentru fotografiat, ori în preajma cărora să pozezi. Scările din exteriorul clădirii îți vor oferi inspirația pentru realizarea unui cadru unic, pe care îl poți afișa pe conturile tale social media. 

6. Casa Capșa

Pe vremuri, această minunată clădire reprezenta punctul de întâlnire al multor scriitori, poeți sau boemi care savurau produse de cofetărie. Dacă dorești să faci poze în interiorul restaurantului, îți recomandăm să discuți cu personalul autorizat pentru a te asigura că acest lucru este permis. 

7. Clădirea Union

Aflată pe strada Ion Câmpineanu, într-un loc retras, clădirea Union reprezintă o comoară arhitecturală în stilul art-deco. Fostul Hotel Union rămâne una dintre cele mai impozante clădiri care pot inspira fotografii cu adevărat spectaculoase, în special dacă le vei realiza spre asfințit, atunci când soarele luminează acoperișul și ornamentele acestuia. 

8. Ateneul Român

Realizat într-o combinație a stilului arhitectural neoclasic cu cel eclectic, Ateneul Român este o clădire superbă, pe care o poți fotografia pentru a stârni apreciere pe social media. Structura circulară a clădirii o face să fie asemănătoare unui templu, iar fiecare vizită pe care o vei face în acest loc îți va stârni sentimente de admirație și te va relaxa. 

Dacă nu mai aveai idei pentru postările de pe conturile tale de social media, sperăm că te-am inspirat cu ajutorul listei de clădiri din București ce merită fotografiate. Atunci când alegi să privești frumosul din fața ta, îți vei schimba perspectiva despre capitala uneori mult prea aglomerată. 

Share articol: