Manas Bhatia, un arhitect din New Delhi, și-a imaginat clădirile impunătoare care vor domina marile metropole ale lumii într-un viitor îndepărtat.

Cu forme curbate, inspirate din natură, acești zgârie-nori au fost concepuți cu ajutorul unui soft de inteligență artificială, Midjourney, care transformă în imagini indicațiile dintr-un text.

Softul a primit indicii simple, de tipul „material bioluminiscent, tehnologia viitorului, turnuri futuriste” și a creat imagini digitale pe care Bhatia le-a prelucrat și le-a finisat.

Unul dintre proiecte prezintă zgârie-nori acoperiți de plante și alge, care asigură un sistem de purificare a aerului.

Într-un alt proiect, apartamentele sunt construite direct în trunchiuri uriașe de copaci, care cresc și astfel dezvoltă în mod natural proiectul rezidențial.

Un alt avantaj al acestui conceput este ventilația naturală și consumul foarte redus de energie, pentru că o clădire de acest fel își reglează singură temperatura din interior.

Imaginile pot fi văzute aici!

Softurile cu algoritmi de inteligență artificială care pot să creeze imagini, cum sunt DALL-E 2 și Midjourney, devin tot mai folosite pentru diferite proiecte creative.

Recent, un designer de jocuri din Colorado, Jason M. Allen, a stârnit controverse după ce a câștigat un concurs de artă digitală cu o imagine creată folosind Midjourney.

În timp, aplicațiile cu inteligență artificială vor deveni simple instrumente pentru grafica digitală, iar diferența o va reprezenta numai imaginația artistului, nu tehnologia folosită.

Share articol: