V-ați gândit vreodată de ce ar avea omenirea nevoie de un studio de film în spațiu? 

Un modul care găzduiește un studio de film și o arenă sportivă ar putea fi conectat la Stația Spațială Internațională până în decembrie 2024. În spatele acestui proiect se află Space Entertainment Enterprise (SEE), care coproduce un film cu Tom Cruise, producție ce va fi filmată parțial în spațiu.

Stația va fi construită de Axiom Space, care în urmă cu doi ani a câștigat un contract cu NASA pentru a realiza primul modul comercial al ISS. Dacă totul merge bine, SEE-1 va fi conectată la brațul Axiom al ISS. Stația Axiom este programată să se despartă de ISS în 2028, cu SEE-1 încă atașat.

Rămâne de văzut dacă SEE și Axiom își pot duce la bun sfârșit planul. În primul rând, SEE nu a spus cât va costa instalația. În prezent, planifică o rundă de strângere de fonduri.

Anul trecut, o echipă din Rusia a filmat pentru prima dată un lungmetraj de ficțiune în spațiu, devansându-i pe Cruise și pe regizorul Doug Liman. Filmul „The Challenge” este ar trebui să fie lansat anul acesta. Cruise și Liman, între timp, sunt așteptați să își filmeze filmul pe ISS mai târziu, în 2022.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: