Un uriaș scut de protecție format din mici sfere extensibile și amplasat în spațiu ar bloca o parte din radiațiile solare, reducând astfel temperatura la nivel global.

Oamenii de știință de la MIT au conceput „bule spațiale” care ar urma să fie lansate în spațiu, între Pământ și Soare, pentru a limita cantitatea de radiații care ajunge la sol.

Sferele vor fi fabricate dintr-un material special, extensibil și, odată ajunse la destinație, se vor mări și aranja sub forma unui uriaș scut circular, de mărimea Braziliei, scrie Daily Mail.

În acest fel, ele vor bloca o parte din radiațiile solare, dar acest proiect este menit doar să susțină alte eforturi care să limiteze încălzirea globală, nu să ne înlocuiască.

Specialiștii de la Senseable City Lab din cadrul MIT susțin că aceste sfere au fost deja testate cu succes în condiții similare celor din spațiul cosmic. Sistemul ar putea fi folosit pentru a reflecta aproximativ 1,8% din radiațiile solare care ajung pe Pământ.

Un alt avantaj al sferelor este faptul că ele pot fi distruse foarte ușor, dacă se dorește, astfel încât scutul format de ele poate să dispară fără a genera gunoi spațial. Prin urmare, soluția este complet reversibilă și ecologică.

Scutul de protecție format din sfere ar urma să fie amplasat în Punctul Lagrange, între Pământ și Soare, unde se află acum și telescopul James Webb.
 

Share articol: