Pe www.yoda.ro poti vedea cele mai tari stiri din aceasta saptamana in lumea IT.

1. Consumer Electronics Show (CES) se va desfasura in perioada 6-9 ianuarie 2015 la Las Vegas. Iata cele mai importante lucruri la care ne asteptam de la cea mai mare expozitie de produse digitale.

2. Samsung va prezenta in timpul CES 2015 noul Galaxy S6, insa prezentarea va fi facuta in 'spatele usilor inchise'. Iata imaginile aparute pana acum cu telefonul si ce specificatii va avea

3. Nvidia a anuntat un nou supercip pentru mobile - Tegra X1 cu procesor pe 64 biti octa-core. Este urmasul lui Tegra K1, lansat anul trecut.

4. HP anunta 6 noi monitoare, inclusiv cateva 4K, unele curbate, unul 5K si unul 3D! Cel mai tare este HP Z27q, cu un display de 27 inch 5K, rezolutie 5120 x 2880, identic cu noul iMac cu display retina. Acesta va costa 1299 de dolari, urmand sa fie lansat in martie.

5. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, o ia pe urmele lui Oprah :) Si-a deschis un club de citit si si-a pus o dorinta - sa citeasca o carte in fiecare saptamana in anul 2015.

6. Directorul unora dintre cele mai tari filme aparute in ultimii ani precum Interstellar, The Dark Knight sau Inception, Christopher Nolan, a dezvaluit ca nu are telefon mobil si nici adresa de mail! "Nu ma pot deranja cu un email. In ceea ce priveste telefoanele, nu sunt niciodata nici macar la 1 metru de ele. E foarte usor pentru oameni sa vorbeasca cu mine cand au nevoie. Nu imi place sa am pentru ca imi ofera mai mult timp sa gandesc. Cand ai un smartphone si ai 10 minute pauza, il iei si incepi sa cauti alte lucruri"

7. Nokia a lansat cel mai ieftin internet phone - costa doar 29 de dolari, fiind pentru pietele din Asia, Africa si Orientul Mijlociu, dar si in Europa la sfarsitul primului trimestru din 2015. Are un display de 2.4 inch, 320 x 240, o camera de 0.3 MP si conectivitate Bluetooth. Are si aplicatii preinstalate precum Twitter, Facebook, Messenger si Bing Search. Nu suporta insa decat 2G, ceea ce inseamna ca viteza  navigarii pe internet nu va fi deloc spectaculoasa. 

8. Apple a rezolvat o problema din iCloud care le permitea hackerilor sa acceseze conturile utilizatorilor. iDict era un hacking tool lansat online in prima zi a anului ce se folosea de acea vulnerabilitate si putea ghici parolele utilizatorilor.

9. Twitter va lansat o platforma video similara cu YouTube. 

10. A fost incoronat un nou campion mondial la sah. Este, desigur, vorba de un calculator! La aproape 18 ani de la victoria celui creat de IBM numit Deep Blue in fata lui Garry Kasparov, Komodo 8 64 bit 4CPU este pe primul loc.

Share articol: